КОВИД – 19 НОВИ КОРОНА ВИРУС (из часописа Витез)

Постоји и нама невидљиви живи свет који некад помаже (добре бактерије у цревима!), али некад може озбиљно и да угрози здравље великог броја људи. 
Корона вируси су вируси који циркулишу међу животињама, али неки од њих су такође познати да погађају и људе. Нови корона вирус КОВИД – 19 идентификован у Кини, крајем 2019. године је нова врста вируса, болести која претходно није виђена у организму човека. 11. марта, Светска здравствена организација прогласила је глобалну пандемију коронавируса КОВИД–19, брзо ширење до сада непознате заразне болести која инфицира људе и изазива тешке последице. 
Можемо се заштитити придржавајући се препорука Светске здравствене организације и Министарства здравља. Поука ванредног стања је да је здравље најважније! Изузетно је битно разумети да превенција може да нас сачува од разних болести, као и од коронавируса. 
Руке перите што чешће водом и сапуном или средствима за дезинфекцију која садрже 70% алкохола. Прање руку треба да траје најмање 20 секунди. Не дирајте очи, нос и уста неопраним рукама! 
ПРЕВЕНЦИЈА – ОСТАНИTE У КУЋИ! 

ЧЕСТО ПЕРИТЕ РУКЕ!





Коментари

Популарни постови са овог блога

Семинар "Мотивација и психолошки принципи учења"

Коришћење сервиса Гугла на домену образовне институције

Национална платформа „Чувам те“ (cuvamte.gov.rs)