"Музика је пут до срца" - први фестивал дечије музике у Смедеревској Паланци


У Смедеревској Паланци је 28. маја одржан 1. дечији музички фестивал под мотом "Музика је пут до срца" у препуној сали Градског позоришта који је окупио децу из скоро свих основних школа општине Смедеревска Паланка на коме су учествовали и наши ученици односно Александра Стојановић у пратњи Бојане Николић.
Фестивал су подржали Општина Смедеревска Паланка, Друштво учитеља Смедеревске Паланке и бројни донатори међу којима и Народна канцеларија председника Републике Србије.
Програм је реализован у такмичарском и ревијалном делу. Имали смо прилике да чујемо надахнуте интерпретације и да видимо оригиналну кореографију популарних песама које су ученици са својим наставницима- менторима припремили за ово такмичење.
Стручни жири у саставу Мира Крајнер, професор клавира у Основној музичкој школи "Божидар Трудић", Срђан Тодоровић, магистар Академије музичких уметности и Слободан Ђурић, професор хармонике и директор Основне музичке школе "Божидар Трудић" имали су тежак задатак да одаберу најбоље интерпретације и кореографије
Прво место освојила је Катарина Спасојевић, ученица 7. разеда ОШ "Олга Милошевић". Друго место освојила је Сташа Петковић, ученица 7. разреда ОШ "Херој Радмила Шишковић" а треће место дует Тамара Митровић, ученица 6. разреда ОШ "Вук Караџић" и Катарина Стојановић, ученица 8. разреда ОШ "Херој Радмила Шишковић".
Жири је доделио и специјалну награду за кореографију Јовани Старовлах и Тијани Кузмић из ОШ "Радомир Лазић"; специјалну награду за неговање традиције Милици Перић, ученици 4. разреда ОШ "Херој Радмила Шишковић"; специјалну награду за избор песме Сари Попов, ученици 5. разреда ОШ "Вук Караџић"; специјалну награду за интерпретацију Владимиру Бајкићу, ученику 4. разреда издвојеног одељења ОШ "Ђорђе Јовановић" из Селевца у Бачинцу; и специјалну награда за оригиналност Ивани Лазић, Дуњи Павловић, Сташи Петковић и Анђели Марковић ученицама 6.и 7. разреда ОШ "Херој Радмила Шишковић".
У ревијалном делу наступали су ритмичка секција ОШ "Вук Караџић" са кореографијом "Молимо за фину тишину"; најмлађи чланови КУД "Абрашевић"; Ивана Талијан и Сара Попов; као и Плесни студио "Арабеск" који су публику одушевили својим интерпретацијама и кореографијама специјално припремљеним за ову прилику.
Коментари

Популарни постови са овог блога

Семинар "Мотивација и психолошки принципи учења"

Коришћење сервиса Гугла на домену образовне институције

Национална платформа „Чувам те“ (cuvamte.gov.rs)