2014-10-01: Обука младих волонтера

Ученици укључени у пројекат са Сузаном Лазић стручним сарадником школе
Ученици ОШ "Милија Ракић" укључени су у пројекат Европске Уније, “Услуга помоћи у кући за стара лица” у општинама Топола, Аранђеловац и Смедеревска Паланка, у оквиру кога је 1.10.2014. организована oбука волонтера и обележавање Међународног дана старих у просторијама банкет сале “ Мегамаркета”, а захваљујући власнику, породици Ивановић, која је свему томе изашла у сусрет.

Реализација овог пројекта чији је носилац општина Топола, тече од априла ове године. У Смедеревској Паланци је запослено шест жена, од тога пет у граду и једна у Азањи. Оне успешно пружају помоћ четрдесет једној породици, за четрдесет четири корисника.

Пројекат је окупио тридесет два детета, ученика седмог и осмог разреда свих основних школа са територије општине Смедеревска Паланка, који су, радећи у овим радионицама, имали прилике да се упознају са значајем хуманог рада.
Оснивање волонтерских центара има за циљ да младима усади осећај за хуманост - бригу зa старе, немоћне и болесне особе, јер су баш они ти који су у границама својих могућности стварали свет у којем ми данас живимо. Млади својим радом и активностима доприносе заједници.

Ученицима су у пројекту помогле и са њима радиле:
- Цецилија Шајбер, аутор пројекта, уједно задужена и за контакте са медијима;
- Исидора Исаков, тренер за волонтерске радове;
- Весна Бањац, координатор пројекта;
- Мима Благојевић, локални координатор пројекта.
Фотографија са обуке волонтера

Коментари

Популарни постови са овог блога

Семинар "Мотивација и психолошки принципи учења"

Коришћење сервиса Гугла на домену образовне институције

Национална платформа „Чувам те“ (cuvamte.gov.rs)