2020-11-27: Министарство просвете упутило школама детаљна упутства о организацији рада основних и средњих школа до краја првог полугодишта

Министарство просвете, науке и технолошког развоја проследило је посредством школских управа свим школама у Србији додатна детаљна упутства за организацију рада основних и средњих школа до краја првог полугодишта.
Упутства су донета на основу препорука Кризног штаб за сузбијање заразне болести Kovid-19 и Уредбе о Допуни уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести Kovid-19, којом се прописују нове мере за организацију рада основних и средњих школа и измена школског календара за школску 2020/2021. годину.
Према наведеној Уредби у периоду од 30. новембра до 18. децембра 2020. године, само ће учениници првог циклуса основне школе похађати наставу у школама, док ће остали наставу похађати на даљину.
Према измењеном калнедару образовно-васпитног рада зимски распуст траје од 21. децембра 2020. године до 15. јануара 2021. године, а први дан другог полугодишта је 18. јануар 2021 године.
Министарство и школске управе на располагању су директорима школа за сва додатна објашњења и подршку.
Министарство захваљује запосленима у установама образовања и васпитања на посвећеном деловању и одговорном поступању којим обезбеђују успешно остваривање образовно-васпитног рада и укупног рада школа, као и на дисциплини, поштовању и спровођењу свих епидемиолошких мера које чине да школе буду сигурно и безбедно место за ученике и запослене.
Преузмите упутства:
Додај наслов

Коментари

Популарни постови са овог блога

Семинар "Мотивација и психолошки принципи учења"

Коришћење сервиса Гугла на домену образовне институције

Национална платформа „Чувам те“ (cuvamte.gov.rs)